• darkblurbg

Het team van Studiecentrumc2 bestaat uit geschoolde, enthousiaste en ervaren mensen. Met elkaar ondersteunen wij onze leerlingen met veel plezier. De contacten met scholen zijn uitstekend, ook omdat wij zelf uit het onderwijs komen en vaak binnen de scholen aanwezig zijn. Op dit moment zijn onze locaties: Almere, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Zeewolde en Zwolle en ondersteunen wij ook in Harderwijk, Noord-Veluwe en regio Zwolle. Wij zijn elke middag en avond open en in Lelystad ook op zaterdag. 

Als team hebben wij een duidelijke passie: leerlingen verder op weg helpen richting hun toekomst. Onze betrokkenheid en kennis kenmerkt onze begeleiding. Wij onderscheiden ons op meerdere manieren ten op zichtte van andere instituten. Onze motivatie, kennis en inzet zijn daar voorbeelden van. 

Het Studiecentrum is van Eelco en Tinette en begon bij hen thuis op zolder. Nu bijna vijftien jaar later bestaat het team uit 28 vaste teamleden en mogen wij een waardevolle bijdrage leveren aan leerlingen en gezinnen waar wij elke dag met veel trots en voldoening voor werken. Hieronder lees je meer over wie wij zijn.

Eelco de Boer en Tinette Kruiger: In 2004 startte Eelco met studiebegeleiding op onze zolder aan het Karveel in Lelystad. Eelco merkte als docent en mentor dat leerlingen die meer nodig hadden aan uitleg of structuur niet genoeg geholpen konden worden in de klas. Eelco begon met twee middagen begeleiding geven aan twee leerlingen. Langzaamaan raakte Studiecentrum Lelystad meer bekend. In 2007 kregen Eelco en ik onze eerste dochter en was het tijd om de huisvesting anders in te richten en huurden wij voor het eerste een ruimte aan de Schans in Lelystad. Eelco werkte inmiddels naast studiebegeleider ook als parttime directeur op een basisschool. In 2009 stopte Tinette met haar baan als communicatieadviseur om alle tijd in het bedrijf te kunnen steken. Doordat we door bleven groeien kon Eelco in 2015 ook de overstap maken. Inmiddels mogen wij met een fantastisch team in zeven plaatsen op veel manieren leerlingen ondersteunen. Elke dag is inspirerend; de leerlingen, ons team, het werk en ons netwerk. Bij alles wat wij doen hebben wij één ding voor ogen; de leerling verder op weg helpen. Met enorm veel passie werken Eelco en ik voor ons bedrijf en genieten wij ook thuis van onze vier kinderen.  

Annemiek van Zon: Sinds januari 2020 werk ik bij het Studiecentrum. Ruim 40 jaar heb ik in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht en daarna als (adjunct) directeur en intern begeleider. Ik ga uit van het individuele kind en denk dat er voor ieder kind iets te vinden is waar hij of zij zich prettig bij voelt. Graag kijk ik op verschillende manieren naar oplossingen en ga ik uit van het positieve. Het spreekt mij aan dat kinderen geholpen kunnen worden als ze tegen iets aan lopen en ik vindt het prettig dat er tijd en ruimte is om een goed persoonlijk contact te hebben. Ik hoop een bijdrage te leveren aan succeservaringen van een leerling.

Anne-gré de Roo: Sinds december 2018 werk ik bij het Studiecentrum. In 2003 ben ik afgestudeerd aan de PABO en ik heb daarna jaren in het basisonderwijs gewerkt als groepsleerkracht. In die tijd heb ik natuurlijk gezien hoe fijn het is om kinderen individuele aandacht te kunnen geven en hoe ze daar van groeien! Het gaf mij veel voldoening als ik dit kon bewerkstelligen. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen stappen kunnen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. En dat is wat ik nu bij het studiecentrum kan en mag doen. Ik heb nu twee plustijdscholen waar ik de wereld van de kinderen mag verbreden en verdiepen. Naast de plustijdscholen begeleid ik ook individuele kinderen waar ik enorm van geniet.

Annette Groen: Sinds oktober 2018 ben ik werkzaam bij het Studiecentrum. In 2004 heb ik mijn SPH diploma gehaald en daarna heb ik 15 jaar in de jeugdzorg gewerkt. De laatste 7 jaar heb ik gewerkt op zorgboerderij ‘de Huif’ als persoonlijk begeleider en zorg coördinator. Ik heb affiniteit met het onderwijs en met mijn achtergrond draag ik graag bij in de zorgbegeleiding. Ik werk graag met kinderen met een hulpvraag. Vanuit mijn achtergrond en ervaring hoop ik kinderen en jongeren te helpen om weer vertrouwen in zichzelf te krijgen. Ik vier graag de kleine stapjes vooruit! 

Barry de Vries: Het is een basisvoorwaarde en een duidelijke opdracht vanuit de directie dat de collega’s en ook de studenten werken in een veilige omgeving en met goed materiaal. Met jarenlange ervaring in de ICT mag ik deze rol binnen het Studiecentrum vervullen door het geven van advies, het instellen van de werkomgeving, internet, Wifi en al van dit soort ICT zaken. ICT kan natuurlijk best lastig zijn en het is mijn passie om hierin te ondersteunen en ervoor te zorgen dat het ook echt ondersteunt in het mooie werk wat de docenten en collega’s doen bij Studiecentrumc2! 

Christine Hummel-Kruiger: Sinds november 2017 werk ik voor het Studiecentrum als administratief medewerker. Ik vind het fijn om mee te kunnen helpen, contact te hebben binnen het Studiecentrum en om iets te kunnen betekenen voor een ander. Naast deze baan werk ik ook in de kinderopvang waar ik kinderen veel plezier een fijne tijd biedt.

Daphne van Breukelen-Lubbe: Ik werk sinds juni 2016 bij het Studiecentrum. Ik werk afwisselend met leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Na zeven jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt, ben ik van mening dat een meer individuele begeleiding van leerlingen mij meer voldoening geeft. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar het Studiecentrum. Persoonlijke aandacht staat voor mij voorop; een band opbouwen met de leerlingen en tegelijkertijd doeltreffende begeleiding geven. Het geeft mij energie als leerlingen (kleine of grote) sprongen maken in hun ontwikkeling.

Dorith Wielinga: Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam  bij het Studiecentrum. Ik heb 16 jaar met veel plezier in het Speciaal Onderwijs in Lelystad gewerkt. Daarvoor werkte ik in Almere op een onderwijskansen school. Bij het Studiecentrum ga ik aan de slag als Plustijdleerkracht op 2 basisscholen. Voor mij is het belangrijk om ieder kind kansen te geven om zich op zijn/ haar manier te kunnen ontwikkelen.
Elk kind heeft zijn eigen talenten en de uitdaging is om samen met de leerkracht/ begeleider die talenten zo goed mogelijk zichtbaar te krijgen en daarmee het kind verder te kunnen helpen in zijn ontwikkeling!

Elma Spaho: Mijn naam is Elma en ik werk sinds december 2013 bij het Studiecentrum.
Ik heb zelf de profielen Natuur & Techniek en Natuur & Gezondheid gevolgd met daarnaast  ook alle taalvakken. Ik zit nu in het vierde jaar van de studie Bio-farmaceutische wetenschappen te Universiteit Leiden. Deze studie bestaat vooral uit Bètavakken – Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde en Biologie. Je kunt bij mij terecht voor alle vakken. Houd altijd in gedachten dat ingewikkelde stof vaak gewoon opgebouwd is uit allemaal "makkelijke stof" bij elkaar. De basiskennis moet eerst goed zijn voordat ik verdere uitleg geef over het volgende onderwerp. Het leukste vind ik het wanneer leerlingen enthousiast raken over hun eigen vooruitgang!

Esther van der Kruk: Ik werk sinds januari 2017 voor het Studiecentrumc2. Ik ben er gaan werken omdat ik het een mooie uitdaging vind om leerlingen de stof te laten snappen en dat het ook beklijft. Ik heb eerder met name in de bovenbouw van het primair onderwijs gewerkt. Bij mij kan je terecht om te ontdekken wat jouw eigen leerstijl is en hoe jij de stof onder de knie kan krijgen. Het mooiste vind ik dan ook wanneer een leerling 'aha' zegt en opeens de oplossing ziet of de stof begrijpt. 

Gianluca van den Berg: Sinds augustus 2017 ben ik werkzaam bij het Studiecentrum. Van origine ben ik docent geschiedenis, maar geef momenteel ook Duits op de SGL in Lelystad. Zelf heb ik ook 5 jaar als middelbare scholier bij het Studiecentrum huiswerkbegeleiding gehad. Dit was voor mij een zeer positieve ervaring en dit in combinatie met het plezier dat ik beleef aan het persoonlijke contact en het kunnen begeleiden en ondersteunen van leerlingen, heeft ertoe geleid dat ik bij het Studiecentrum ben komen te werken. Naast dat de leerlingen leren bij het Studiecentrum, ben ik zelf ook continu lerende om op deze manier elke individuele leerling de geschikte ondersteuning en begeleiding te kunnen bieden. 

Guusje Dimdiri: Na ruim 30 jaar in het reguliere onderwijs, werk ik sinds 2007 bij het studiecentrum. De wijze waarop het studiecentrum werkt sprak mij enorm aan. Het is voor mij onderwijs pure sang. Het is een uitdaging om alle vragen die gesteld worden naar behoren te beantwoorden, zodat de leerling/student ermee verder kan en daarna een soortgelijk probleem zelfstandig kan oplossen. Mijn onderwijservaring betreft diverse doelgroepen en niveaus; van basisonderwijs tot volwassen onderwijs en coaching van anderstaligen. Ik heb tevens een korte zelfgeschreven cursus Turks aan leerkrachten basisonderwijs gegeven. Talen, wiskunde, kunstvakken, presenteren,  plannen  etc. zijn zaken waar ik leerlingen graag in ondersteun.

Jan van de Kant: Sinds december 2017 ben ik begonnen bij het Studiecentrum en ben ik onder andere werkzaam voor het project Kansz! en geeft studiebegeleiding en bijlessen. Ik heb wiskunde gestudeerd en jarenlang bijles gegeven en al tijdens mijn studie begon ik met lesgeven op de universiteit en op uiteenlopende scholen in het voortgezet onderwijs. Het leukst vind ik het om iemand vooruit te kunnen helpen en zelfvertrouwen (terug) te geven. Door onze werkwijze kan ik leerlingen persoonlijke aandacht en de voor hen passende begeleiding geven. Het is goed om te zien dat een leerling gemotiveerd binnenkomt en trots is op zijn/haar behaalde resultaat.

Jeroen van de Kant: Sinds maart 2016 werk ik bij het Studiecentrum. Hiervoor heb ik al enkele jaren bijles gegeven aan kinderen en volwassenen van verschillende niveaus.  Op het moment ben ik bezig met de lerarenopleiding wiskunde voor de middelbare school. Werken bij het studiecentrum is ontzettend belonend werk; als een leerling in ziet dat hij/zij het ook zelf kan doen, als een leerling trots is op zijn/haar prestatie en leerlingen die gemotiveerd en hard blijven werken. Ik zorg voor een rustige en veilige werkomgeving, waarbij leerlingen vragen kunnen en durven stellen. Naast mijn specialiteit wiskunde liggen andere exacte vakken mij ook goed, zoals scheikunde, natuurkunde en biologie.

Marieke Schouwenaar: Sinds september 2016 ben ik werkzaam bij StudiecentrumC2. Ik heb de opleiding gedaan tot geschiedenisdocent aan Hogeschool Windesheim.  Zodoende kan ik je goed helpen bij vakken die veel van je vragen op het gebied van begrijpend lezen. Ik kan je inzicht geven in hoe een tekst is opgebouwd en hoe je de belangrijkste informatie uit teksten kunt halen. Ook als je het lastig vindt om een goede balans tussen school en vrije tijd te vinden kan ik je helpen. Iedereen is anders en daarom ga ik graag samen met jou op zoek naar de leerstrategieën die bij jou passen. 

Marnix Bassie: Ik werk sinds november 2017 bij Studiecentrumc2. Onderwijs gaat voor mij om relatie en om oog hebben voor specifieke talenten. Dat sluit mooi aan bij de kernwaarden van Studiecentrumc2. Mijn kennis en ervaring heb ik opgedaan in het VO als docent beeldende vorming, aardrijkskunde, geschiedenis, Nederlands en als mentor, en in het PO als groepsleerkracht. Ik werk graag op een coachende manier. Ik ben ook kunstenaar, dromen en dingen maken zijn voor mij belangrijk – zo verzamel ik kennis en inzicht. Zo leer ik, zo leef ik.

Martijn van de Kant: Sinds september 2017 werk ik bij het Studiecentrum. Op dit moment ben ik bezig met de lerarenopleiding basisonderwijs, en dit leek mij een leuke en interessante baan om daarnaast te doen. Het mooie van dit werk vind ik dat je echt kan kijken per leerling wat hij of zij nodig heeft om hem of haar vervolgens op de best mogelijke manier te kunnen ondersteunen. Ik haal mijn plezier ook vooral uit de momenten dat voor een leerling ineens de knop omgaat en ze iets begrijpen wat ze in het begin lastig vonden.

Nienke de Groot: Ik werk sinds november 2018 bij het Studiecentrum. Na mijn studie voor Godsdienstdocent te hebben afgerond heb ik in verschillende studiecentra gewerkt. Uiteindelijk ben ik hier terecht gekomen. Het geeft mij plezier om met kinderen en jongeren te werken en vooral om samen aan de slag te gaan! Om samen uit te vinden welke aanpak het beste werkt en zo tot goede resultaten te komen. Ik help je graag verder met de talen, met geschiedenis en met het maken van een planning. Naast hard werken vind ik een persoonlijke band ook erg belangrijk, dus er is altijd ruimte voor een praatje!

Petra From: Mijn naam is Petra en ik ben moeder van 2 kinderen. Ik werk sinds september 2017 bij het studiecentrum. Ik geef Plustijd op 4 basisscholen en daarna geef ik begeleiding aan een aantal basisschoolleerlingen op het studiecentrum. Mijn ervaring in het basisonderwijs heb ik onder andere opgedaan door het geven van Godsdienstonderwijs en als taal- en dyslexiecoach. Naast een opleiding voor taal- en dyslexiecoach heb ik de opleiding Kunst & Educatie gedaan. Het werken met kinderen geeft mij veel plezier. Het is mooi om te zien wat een extra stukje aandacht kan doen voor hun ontwikkeling.

Rianne Post: Ik werk bij het Studiecentrum vanaf september 2012 en geef sindsdien met veel plezier op vier basisscholen in Lelystad het project Plustijd. Na mijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs, waar ik stages heb gedaan in alle groepen van het primair onderwijs, heb ik een aantal jaren in de kinderopvang gewerkt. Mijn liefde voor kinderen kon ik ook hier goed inzetten. Echter, ik mistte het onderwijzen van kinderen enorm. De betrokkenheid, de vrijheid, de vele mogelijkheden en ook de kleinschaligheid en de liefde om kinderen iets te willen bijbrengen en de grote motivatie van een ieder maken dat ik elke dag weer met plezier werk voor het Studiecentrum. 

Silke de Zoete: Sinds januari 2020 werk ik bij het Studiecentrum. Ik wilde hier graag werken omdat ik graag voldoening uit mijn werk wil halen. Ik werk als studiebegeleider en leerlingen kunnen bij mij vooral terecht voor Engels. Ik vind het fijn om met het hele proces van een leerling bezig te zijn, op het gebied van leren en plannen. Hierdoor leef je echt met de leerling mee.